PRIMĂRIA TOMȘANI

JUDEȚUL PRAHOVA

Str.Principala, Nr.24A, Sat Tomșani
Telefon:0244.237.000
Fax:0244.237.205

Strategie de dezvoltare

Strategie de dezvoltare a Comunei Tomșani width=

Strategia de dezvoltare a comunei Tomşani prezintă acţiunile pe care administraţia locală le va iniţia pentru a crea condiţiile necesare dezvoltării viitoare a comunei şi relevă proiectele şi oportunităţile pe care ni le oferă intrarea României în Uniunea Europeană.

Ca parte a comunităţii europene, Tomşani are nevoie de o viziune clară pentru a putea orienta eforturile proprii şi de o strategie care să sublinieze rolul important ce revine valorificării potenţialului de absorbţie a fondurilor europene. O asemenea viziune, pe care, acum, suntem în masură să o prezentăm cetăţenilor comunei, are în vedere principalele direcţii de dezvoltare pe care comuna ar trebui să le urmeze. Aceste direcţii sunt aliniate strategiilor de dezvoltare regională şi naţională, dar şi directivelor, valorilor şi principiilor europene.

Fară îndoială că viitorul nostru se află în mâinile noastre, iar pentru a ni-l face aşa cum îl dorim este obligatoriu să urmăm o metodologie specifică, în acord cu anumite principii şi valori.

Principalele obiective ale strategiei de dezvoltare locală a comunei Tomşani sunt:

  • Asigurarea accesului neîngrădit la infrastructură (apă, gaze şi canalizare) a tuturor locuitorilor şi al consumatorilor economici din comună;
  • Reabilitarea şi modernizarea în conformitate cu necesităţile şi standardele europene a şcolilor;
  • Optimizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport, telecomunicaţii şi energie;
  • Protecţia mediului prin conformarea progresivă cu standardele de mediu din Uniunea Europeană pe care România va trebui sa le atingă în totalitate;
  • Garantarea condiţiilor pentru crearea unor activităţi rentabile în zootehnie şi agricultură;
  • Combaterea excluderii şi dezechilibrelor sociale prin crearea de noi oportunităţi investiţionale.