Instituții de cult în satul Magula
Din arhiva bisericii aflăm ca în 1792 a fost construită o biserică din bârne groase de stejar, învelită cu șindrilă, cu o singură turlă. Aceasta a fost adusă de la București și montată aici de un boier al vremii. Catapeteasma a fost zidită din caramidă și a suferit reparații radicale la temelie, iar pictura mai târziu. Biserica a fost reînvelită și reparată între anii 1856-1870. Ulterior aceasta s-a deteriorat, nemaiputând satisface trebuințele credincioșilor și a necesitat construirea altei biserici. Cu autorizație de la C.M. Istorice din București s-a stricat în 1937, păstrându-se altarul și pridvorul din față. Din bârnele de stejar rămase dupa demolarea ei s-a construit mobilierul bisericii noi.
Credincioșii înarmați cu credință adevarată, cu evlavie, au facut împrejmuirile necesare, clopotnița și au ajutat prin contribuție bănească și materială la zidirea noii biserici. Această biserică a fost sfințită în 06.11.1938 având ca slujitor pe preotul paroh Dumitru Constantin. Biserica are ca hram "Adormirea Maicii Domnului" și "Sfinții Împărăți Constantin și Elena". Biserica a avut ca arhitect pe Toma Socolescu.
În 1939 s-a construit casa parohială, iar în 1957 s-a cumparat al doilea clopot.
Între anii 1963-1965 s-a facut împrejmuirea din fier și beton a bisericii și a casei parohiale. Acum s-a amenajat și un parc cu brazi și flori în curtea bisericii.
În 1966 s-a renovat biserica la exterior. În anul 1986 preotul Dumitru Constantin a ieșit la pensie și în locul său a venit preotul Mușat Ștefan.